Aπο την αλλαγή στην κάθαρση
Ο επισκέπτης αντιμετωπίζει τα μεγάλα μεγέθη του πολιτικού ανταγωνισμού της εποχής, τις σημαντικές πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις, την κινητοποίηση των μαζών και την πολιτική στράτευση, καθώς και τα βασικά πολιτικά γεγονότα της περιόδου (εκλογικές αναμετρήσεις, πολιτικοί πρωταγωνιστές, πολιτική επικοινωνία, νομοθετικό έργο, σκάνδαλα, κομματικό φαινόμενο).
Βοηθοί Έρευνας: Νίκος Γκιώνης, Mαρία Αρβανίτη, Νίκος Σαριδάκης, Σωτήρης Δαμιανός
Ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1972. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής Ιστορίας τού Τμήματος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου. Είναι επίσης ∆ιευθυντής του ∆ι-Ιδρυματικού Μεταπτυχιακού, «Επιχειρηματικότητα & ∆ιακυβέρνηση» (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΤΕΙ Πελοποννήσου). Στο παρελθόν, έχει επίσης διδάξει για 7 χρόνια (2004-2011) στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ιστορίας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Εξάλλου, είναι Αρχισυντάκτης του παλαιότερου ελληνικού περιοδικού ιδεών, της ΝΕΑΣ ΕΣΤΙΑΣ, και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας, Η Καθημερινή. Είναι επίσης μέλος της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ και της επιθεώρησης FOREIGN AFFAIRS, THE HELLENIC EDITION. Την άνοιξη του 2012 είχε προσκληθεί για διαλέξεις στην Έδρα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την ΕΡΤ για την παραγωγή ιστορικών ντοκυμαντέρ καθώς και με διάφορα δημοσιογραφικά έντυπα, κυρίως στο διεθνές ρεπορτάζ.
Η Λαμπρινή Ρόρη είναι υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη για νεοελληνικές σπουδές στο SEESOX του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Προηγουμένως ήταν υπότροφος Marie-Curie στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth. Είναι διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (Université Paris I, Panthéon-Sorbonne). Η διδακτορική διατριβή της μελετά τις αλλαγές που προκαλεί η επαγγελματοποίηση της πολιτικής επικοινωνίας στα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης, με έμφαση στις οργανώσεις του ελληνικού και του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος από τη δεκαετία του ’70 μέχρι το 2012. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών στα αντικείμενα «Πολιτική Κοινωνιολογία και Δημόσιες Πολιτικές» (Sciences Po Paris) και «Πολιτική και Κοινωνική Επικοινωνία» (Université Paris I, Panthéon-Sorbonne), μελέτησε τον αντιαμερικανισμό στην Ελλάδα από το 1974 έως το 2002, με έμφαση στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ. Έχει δημοσιεύσει άρθρο για τον πολιτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ κατά τη δεκαετία του ’80, καθώς και για την ελληνική εξωτερική πολιτική από το 1974 έως το 2000.